عکس| ماسک تشخیص کرونا ساخته می شود؟
گزارش گروه بین الملل ؛ کرونا که بیش از هزاران نفر را تاکنون در سراسر جهان مبتلا کرده، دانشمندان و محققان را بر آن داشته تا با روش های مختلفی مانع از شیوع هرچه بیشتر این ویروس شوند.
از این رو گروهی از دانشمندان دانشگاه «لستر» انگلیس در حال انجام آزمایش بر روی یک نوع ماسک هستند که می تواند در عرض چند ساعت فرد مبتلا را شناسایی کند.
این نوع متفاوت از ماسک در آزمایش های قبلی نشان داد که می تواند بیماری «سل» را که یک نوع بیماری عفونی کشنده ریه است، تشخیص دهد.
در واقع این ماسکها مجهز به نوارهایی هستند که وقتی انسان آن را بر روی دهان خود میگذارد و تنفس میکند، ذراتی که ممکن است حامل عفونت باکتریایی و یا ویروسی باشند را در داخل خود جمع میکند.
به گزارش دیلی میل، پس از آنکه این ماسک ساده _که از لحاظ ظاهری تفاوتی با سایر ماسک هایی که در داروخانه ها به فروش میرسد ندارد_ مورد استفاده قرار بگیرد نوارها در محیط آزمایشگاه مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج آن در عرض چند ساعت مشخص میشود؛ نتیجه این آزمایش برای ویروس کوید ۱۹، ۲۴ ساعت زمان نیاز دارد.
محققان دانشگاه «لستر» انگلیس بر این باورند دست کم ۲ ماه زمان نیاز دارند تا بتوانند این ماسک را برای تشخیص ویروس کرونا آزمایش کنند.
دانشمندان امیدوارند که این ماسک در تشخیص ویروس کرونا که بیماری تنفسی به حساب می آید موثر واقع شود، چرا که این ویروس ریه مبتلایان را درگیر کرده و ذرات آن به راحتی ازطریق تنفس در هوای آزاد پخش میشوند.
ویروس کوید ۱۹ که قدرت انتقال بسیار بالایی دارد تا کنون بیش از ۸۶ هزار انسان را در سراسر جهان مبتلا کرده و خود را به بیش از ۵۰ کشور رسانده است.
با وجود تلاش ها و آزمایش های متعددی که انجام شده، اما دانشمندان هنوز در کشف واکسن کرونا ویروس ناکام مانده اند.
در این تحقیق دانشمندان در ابتدا بایستی این ماسک را بر روی ده ها فردی که از عفونتهای ریوی رنج میبرند آزمایش کنند تا مشخص شود که این وسیله میتواند سایر ذرات باکتری به غیر از بیماری «سل» را شناسایی کند یا خیر.
محققان ماسک بیماران مبتلا به عفونتهایی مانند آنفولانزا و برونشیت را با افرادی که گلو درد داشتند مقایسه کردند که نتایج به دست آمده درست و دقیق بودند؛ یعنی نوارهای موجود در ماسک در آزمایشگاه نوع بیماری را به درستی نشان دادند.
آزمایش هایی که بر روی بیماران مبتلا به سل انجام شده نشان میدهد که این نوع از ماسک ها میتوانند در ۹۰ درصد موارد بیماری را تشخیص بدهند.
پروفسور مایک بارر و همکارانش در دانشگاه لستر امیدوارند که در انجام آزمایش های خود موفق شوند چرا که ویروس کووید ۱۹ مانند بیماری سل ریه های انسان را درگیر میکند.
ویروس کووید ۱۹ که تا کنون هزاران قربانی در سراسر جهان بر جای گذاشته است از طریق عطسه و سرفه انتقال مییابد و علائمی مانند تب، سرفه و تنگی نفس دارد.
تیم تحقیقاتی دانشگاه لستر بر این باور است استفاده از این ماسک ها میتواند زمان تشخیص ویروس کرونا را از ۴۸ ساعت به نصف روز کاهش دهد و این خبر خوبی برای تشخیص هر چه سریعتر مبتلایان به شمار میآید.
یکی دیگر از مزایای این ماسک آن است که میتوان حتی قبل از آنکه علائم بیماری در فرد ظاهر شود، بیماری تشخیص داده شود.
این نوع از ماسکها را میتوان در هر محیط آزمایشگاهی تشخیص ویروس تولید کرد؛ موفقیت در این روش میتواند یک تحول بزرگ در زمینه پیشگیری از کرونا به شمار بیاید.